August 18, 2011

Eau de Cologne..


Cuma gunu basima gelenlere aldirmadan kendimi Almanya nin en buyuk 4. sehri olan Koln e attim. Mitfahrgelegenheit.de saolsun :) neredeyse hic plan yapmaniza gerek kalmiyor,tren biletlerini dusunmenize bile gerek yok.Buyuk sehirlere giden birileri mutlaka var.

Butun sehri gezmek icin sadece bir gunum olmasina ragmen gorduklerim bu sehre bayilmama yetti de artti bile. Insan Avrupa da dolasirken hersey birbirinden ne kadar farkli olabilirki diye dusunmeye basliyor,fakat bu sehir gercekten butun bu dusuncelerden sizi uzaklastiracak ve cok eglenceli bir haftasonu gecirmenizi saglayacak.

Cologne deyince akla ilk Kolner Dom geliyor ,harika bir goruntu gece ozellikle (google images de ararsaniz gorursunuz :)) Gunduz tepesine cikmak mumkun, 300 bilmem kac merdiven cikmayi goze aliyorsaniz neden olmasin :)











Hemen arkasindan kendinizi Almanyanin muhtesem cikolatalari ile bulusacaginiz Imhoff-Schokoladenmuseum a atabilirsiniz. Cooook eglenceli bulacaksiniz:) Hem cikolatanin nasil yapildigini an be an izleyebiliyorsunuz hem de o mutluluk kaynagini tadabiliyorsunuz en sonunda..:)) hem de cikista dunyanin farkli yerlerinden gelen kakaolarla yapilan cikolatalari satin alabiliyorsunuz.



This time chocalate modules instead or solar ones for energy :)))


Buralara kadar gelmisken o meshuuuuur 0.2 cc de gelen Kolsch birasini icmeden olmaz. O kadar az gelmesinin sebebini 70 lik degil de 50 lik icenler tahmin edebiliyordur sanirimmm :)



Tren istasyonuna giden meshur koprunun uzeri ise binlerce kilitle dolu,uzerinde ise ciftlarin adi yazili. Bazilari sol altta oldugu gibi abartmis :)) Ustteki yazi ise benim esas hosuma giden ayrintiydi...
Hayatimizdaki her seyi gostererek digerleriyle paylasarak yasadigimiz yillarda,ASK i da baskalarina ispatlama cabasinda olan sadece biz Turkler degiliz anlasilan. Dunyanin heryerinden gelen turistler burda bir hatira birakmislar..

Benim vaktim bunlarin yanisira karnimi doyurmakla ve uzuun suren dost sohbetiyle gectigi icin cok firsatim olamadi fakat diger gezilebilecek yerler:

Farina Fragnance Museum; Eau de Cologne    Koln un isminin buradan geldigini anlamak zor degil. Oncesinde biraz okuyup giderseniz daha da eglenceli olabilir.

Kolner Seilbahn (Cable Car); Ren nehri ni cable car ile gecmek isterseniz mukemmel bir eglence,romantik bile olabilir. Indiginizde hayvanat bahcesini ziyaret etme sanisiniz da olabilir.

Bir cok modern art muzesinden biri Museum Ludwig.







Vee en onemlisi zifiri karanlikta yemek yeme sanisini bulabileceginiz Unsicht Bar i mutlaka ziyaret edinnn. Berlin Hamburg ve Koln de olan bu barda tamamen karanlikta yemek yiyorsunuz,sormayin nasil :)) rezervasyon yaptirmak o kadar zor ki bir ay oncesinden yer ayirtiliyormusss. Bi bakin derimm..

Ankara ya gitmeme sayili gunler kala Almanya nin igrenc havalarindan dolayi Agustos ayinda yakalandigim grip, daha uzun anlamli ve eglenceli postlar yazmami bu seferlik engelledi;fakat bir dahakine...

PS: Elif safak iskender e devamm....

No comments:

Post a Comment