September 11, 2011

Pub Crawl!!

O yogun bogucu gunun aksaminda bizi tek kurtarabilecek sey Agustiener weiss bier olabilirdi :)
Almanlarin meshuuur geleneksel ickisi olan bira turu katilabileceginiz en eglenceli etkinliklerden biri olsa gerek. 
Munih in tum dunyada bilinen etkinligi October Fest in nereden geldigini, nasil bira icildigini, bira sarkilarini, yapim asamalarini ve cook meshur bira icilen mekanlari gormek isterseniz size yine newmunichtours un Pub Crawl etkinligini onerecegim.


Munihin en gozde bira icilecek yerlerinden birisi Hofbrauhaus. Burda ooyle 33 luk 50 lik bira icmek filan yooook. Ictin mi tam iceceksin. Taam 1 L geliyor. Bardaklarin ozel bir adi var `mass`. Valla o insanlar litrelerce birayi nasil iciyorlar bilmiyorum.



Yok ben weiss bier (bugday birasi sanirimm) icmek istiyorum derseniz ozel badaginda geliyor. (Tavsiye ederim favorimiz Agustiener).


Almanya nin bir diger vazgecilmez ickisi ise tabiki de Jagermeister. Bircok (!) hastaliga ve hazimsizliga iyi gelen bu likor onlarca farkli bitki ve baharatin karisimindan elde ediliyor ve bir koktey ickisi olarak kullaniliyor-mus. Hakikaten de icince alkolden ziyade sanki oksuruk surubu icmis gibi hissediyorsunuz. Az zamanda cabuk sarhos olmak isteyen arkadaslar,litrelerce bira icip tuvalet sirasi bekleyecegine bikac Jager shot yapsa cok daha mantikli olacak bence :)




Son olarak bi sure sonra guruptaki herkes eglenmeye basliyor tabiki de. Bilmeyenlere dip not: turda surekli bi bardan digerine devam ediyorsunuz Pub Crawl dedikleri sey de bu oluyor. Hatta evlilik oncesi partilerde de yapilan bir organizasyonmus bu. 


Ve gruptaki arkadaslardan bir ani :)

Bugun cok bilgilendirici bir gun oldu biliyorum fakat October Fest in baslayacagi su gunlerde bu bilgiyi de paylasmadan pazar gununu noktalamak istemedim.
October Fest nasil basladi acaba hic merak edeniniz var mi??
1810 dan bu yana Prens Ludwig ve Prenses Teresa nin evliliklerinin onuruna halk tarafindan kutlanmaktadir. Yani aslinda insanlarin onlar icin kadeh kaldirmalari ne garip degil mi? sonrasinda da bir festival halini almis iste. Daha detayli bilgi :) tabi ki www.wikipedia.org :))
Iyi bir hafta diliyorum herkese....



No comments:

Post a Comment