September 13, 2011

Neuschwanstein : )

Eger yolunuz Bavyera eyaletine duserse bu guzel masalsi kaleyi gormeden gitmeyin derim.. Evet Munih e birazcik uzak ama bi gununuzu buraya ayirdiginizda hic de pisman olmayacaksiniz. Sehre (kasabaya diyelim) adiminizi attiginizda o buyulu atmosfer hemmencecik sizi saracak.


Neuschwanstein kalesinin cook uzun ve huzunlu, romantik bir gecmisi de var. Bavera krali II. Ludwig kisilik bunaliminin esigindeyken yaptiriyor. Evlenmesine ragmen karisina dokunmayan (!) Ludwig, kendisini tum hayattan soyutluyor ve kendisine kale olarak buranin yapilmasini en yakin arkadasi hayrani oldugu muzisyen,unlu operaci Wagnerden istiyor. Kim bilir belki de ask yuvasi olacakti ;)


Ludwig oldugunde kalenin yapimi bitmemis oluyor tabiki fakat,yine tarihine sahip cikip rahat duramayan Almanlar bi sekilde bitiriyorlar burayi ve su anda bu kale gunde ortalama 6000 turistin,evet yanlis duymadiniz, ziyaret yeri oluyor.


Hohenschwangau kasabasinda taaaa tepede yer alan bu kaleye cikmak da bir o kadar zahmetli;hos gerci otobus de kullanilabiliyor fakat dogayla basbasa olmak acisindan yurumek daha eglenceli :)



Aslinda iki kale var bu yukarda gorunen babasi Maximilian in oturdugu kale:)) OOhh di mi, insanlarin sehirlerde savaslarda oldugu yillarda hiic bir seyden habersiz buralarda yasiyorlarmis.


Yuzlerce metre cikip karsilastiginiz manzara, yagmurlu bir gunde de olsa cektiginiz iskenceye degdigini hissettiriyor size. Ayaklarda hissedilen hafif agri ve yagmurda islanan keten ayakkabilar bile bu dusuncelere engel olamiyor o derece :)


Bu kale oyle meshur oyle meshur kiii, Disneyland in Uyuyan Guzel masalina ilham olmus ve o guzel kitapta bu kalede uyumuuusss. Gercekten, acin bakin :) Sleeping Beauty Castle 


Asagidaki kasabaya indiginizde ise kendinizi yaninizdan gecen son model Alman arabalari haric (:)) Orta Cag da gibi hissediyorsunuz. Yol uzerinde gordugumuz sapkaci teyze de bunu ispatliyordu.

Son olarak kale Almanya nin pullarinda yer almis ve hatta yanlis anlamadiysam 2002 de dunyaya yaklasan bir meteora da kalenin adi verilmis :))


Kendimi masalimsi anlatimla doldurmam gereken bir possta gibi hissettim fakat hic o modda degilim, oturup karnabahar tarifi denemem lazim.
Benden bu kadar..

No comments:

Post a Comment